Maaseudun yritys- ja hanketukien haut ovat avautumassa

28.4.2015

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020 rahoitettavien yritys- ja hanketukien haut avautuvat vaiheittain seuraavien kuukausien aikana.

Suurin osa hauista alkaa huhti–toukokuussa, jolloin haettavaksi tulevat maaseudun yritystuet, osa yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista, valtakunnalliset koordinaatiohankkeet sekä maaseudun innovaatioryhmien (EIP) hankkeet. Elinkeinojen kehittämishankkeiden haun arvioidaan alkavan kesäkuussa.

Maaseutuvirasto tiedottaa tarkemmista hakujen alkamispäivämääristä, kun aikataulu on varmistunut.

Yritys- ja hanketukia voi tästä vuodesta lähtien ensimmäistä kertaa hakea sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Hyrrä-palvelussa on helppo tehdä hakemus, seurata asian käsittelyä ja selata omia hakemustietoja. Lisätietoa Hyrrästä saa osoitteesta www.mavi.fi/hyrra. Tällä hetkellä Hyrrässä ovat jo käynnissä nuoren viljelijän aloitustuen ja neuvontakorvauksen haku.

Yritys- ja hanketukien hakuun voi jo valmistautua hakemalla kirjautumiseen tarvittavan Katso-tunnisteen osoitteesta yritys.tunnistus.fi. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ja Leader-ryhmät neuvovat tukien hakemisessa ja Hyrrä-järjestelmän käytössä.